Doe het innerlijke werk en omarm de mindere dagen

Katrien Deman - 16 sep

Om opnieuw bewust deel te nemen aan het leven moet je voorbij het verlangen stappen om altijd blij, gemotiveerd en positief te zijn. Stuk voor stuk fantastische kwaliteiten, maar zonder het nodige innerlijke werk blijf je zwemmen en verdrinken tussen absolute hoogtes en laagtes.

Probeer af te stappen van aangeleerde gewoontes

Wanneer jij de mindere dagen, momenten en kwaliteiten kan omarmen en jouw focus zich inwaarts keert, dán zal de verandering gebeuren. Een shift die niet zomaar gebeurt, want onze aangeleerde gewoontes vertellen ons om ons naar buiten te keren. Lukt het om dat instinct om te draaien en je te engageren tot innerlijke ontplooiing, dan komt de rust, de helderheid, de passie en de kracht. Dan komt de balans.

Echte healing houdt altijd een volledige erkenning in van onze pijn.

Accepteer de imperfectie van het leven

Iedereen kan faken perfect te zijn, we komen pas in onze meest natuurlijke positie wanneer we ons imperfecte leven kunnen omarmen. Een positie die absoluut mogelijk is wanneer we stoppen met oordelen, met onmogelijke verwachtingen te scheppen en te starten met de realiteit te accepteren.

We zijn allemaal anders, hebben allemaal onze eigen unieke talenten en gaven. Laten we ze dus ook eren in plaats van allemaal proberen hetzelfde te zijn. Die stap begint bij onszelf en kan gezet worden wanneer we stoppen met elkaar te bekampen of elkaar proberen te overtreffen.